luni, 13 august 2018

Cum obții un RCA ieftin în câțiva pași simpli

Cum obții un RCA ieftin în câțiva pași simpli
Polița RCA este o obligativitate a fiecărui posesor de autoturism, fără de care nu se poate circula în condiții legale. În mod evident, nerespectarea acestei condiții de deținere a RCA este drastic sancționată și este de preferat ca șoferii să se conformeze și să îndeplinească toate condițiile. Desigur, asigurarea RCA implică anumite costuri, însă se adresează tuturor buzunarelor și fiecare poate obține un RCA ieftin dacăse informează în prealabil.
Trebuie să știi că ultimele prevederi RCA presupun costuri diferite pentru conducătorii auto. Diferențele de preț sunt influențate de comportamentul în trafic, astfel că unii șoferi sunt considerați asigurați cu risc ridicat. Această denumire se referă la faptul că șoferiicare sunt implicați în incidente auto, vor plăti asigurarea mult mai scumpă, iar cei care au nu au înregistrat daune în trafic vor putea avea parte de RCA mai ieftin. Indiferent de conduita în trafic, după cum am menționat, toți posesorii de mașini vor trebui să încheie polița RCA. Un beneficiu major care salvează mult timp și bani este posibilitatea de a încheia un RCA ieftin online, iar cu doar câteva click-uri îți vei putea alege cea mai bună ofertă pentru tine.
Într-o fază inițială, ți-ar putea părea destul de mari costurile implicate pentru încheierea asigurării RCA, însă acestea se justifică prin măsurile de prevenție asigurate și, în plus, îți garantează că nu vei fi niciodată pus în situația să plătești amenzile care se aplică dacă circuli fără polița RCA! Astfel, studiază foarte bine opțiunile disponibile și calculează cât ar trebui să plătești pentru polița ta. Un RCA ieftin poate fi obținut comparând ofertele diverșilor asiguratori, dar și informându-te asupra discount-urilor de care poți beneficia. 
Este important să cunoști modul în care se calculează asigurarea RCA, astfel încât să îți stabilești prioritățile economice și să înnoiești RCA-ul la timp. Tarifele RCA finale se stabilesc în funcție de datele personale (vârsta, data obținerii permisului), datele autovehicului și istoricul evenimentelor înregistrate. Deși costurile nu vor fi aceleași întrucât depind de condițiile menționate anterior, îți voi prezenta orientativ câteva prețuri în funcție de modelul mașinii. Astfel, o Dacia Duster cu motor 1.5 dci, plătește 370 RON pe o poliță RCA, un posesor al unui Volkswagen Golf, motor 1.6 Tdi, plătește 282 RON, un șofer care deține o Skoda Octavia 2 cu motor 1.9 Tdi plătește în jur de 500 RON pe asigurarea RCA. În orice caz, cel mai bun sfat este să cercetezi piața și să ai un comportament ireproșabil în trafic pentru a beneficia de un RCA ieftin!